Monday, 5 March 2012

warna hidup tak semua sama..jadi warnalah sampai gembira

hari nie aku nak citer sikit pasal warna hidup..
bukan warna tuh hidup sebab ada roh ke hantu ke apewr ker dan apa yang mengarut uhh!!
tapi ni macam mana warna tuh memainkan peranan warna mereka..
seperti yang kita ketahui warna tu banyak kita jumpa dalam lukisan,bilik seni pun ada..
colourful sekali..
masa kecik mesti korang pernah terbayangkan satu fantasi menggunakan imaginasi korang dengan menggunakan warna..
ada beratus mungkin berjuta warna yang ada didunia ni ataudi alam semesta nie

macam cikgu aku cakap mereka yang bertanggungjawab sebagai ibu-bapa dan guru memainkan peranan mencorakkan kain putih anak-anak mereka dan anak murid mereka dengan warna yang baik dan menceriakan
 jika kain tuh rosak akibat warna itu sendiri siapa yangg harus dipersoalkan..
itu lu pikirla sendiri..

OREN
Sebagai pencinta warna oren, anda menyukai fantasi seksual yang erotik. Bagi anda, aktiviti seks adalah permainan yang dramatik, di mana anda memegang peranan utama.

HIJAU
Anda "segar". innocent, dan mungkin tak tahu apa-apa tentang seks. Kata orang anda ini terlalu murni. Anda juga sopan dan lembut.

BIRU
Anda bertuah kerana terdiri daripada golongan yang sangat menggairahkan. Penuh perhatian dan sensitif, kuat dan sangat komited pada respons dalam hubungan. Anda menganggap hubungan intim sebagai permainan cinta anda yang sangat berseni dan sukar dilupakan. Jika anda berkahwin pasangan anda pasti beruntung.

COKLAT
Anda hangat, mempunyai pemikiran yang dalam dan amat sensitif. Keinginan dan hasrat pasangan sangat penting bagi anda.

Sekadar perkongsian info warna. ( ada juga kawan kata memang warna pada pakaian kita itu boleh mempengaruhi jiwa kita)



ini yang saya dapat semasa di ukm...yang saya ingat la..



BIRU
sama macam kat atas tetapi anda perlu berhati-ati kerana mereka seorang pendendam..
uhhh...seram lak ai buat gaduh habis...




HIJAU
dalam hati ada taman hahahaha..seorang yang romantis dalam hati seorang yang optimis.dan prihatin terhadap sekeeliling mereka..



MERAH
berani dengan apa jua perkara mereka lakukan,berkeyakinan dan percaya ada risiko yang mereka dapat..
tapi kawalan panas baran sselalu diajukan kepada merah cuma kerana warna tu panas..alahai mana ada la..perangai tuh depands kat perangai korang..kalau da marah-marah gak la an..

yang ini pulak daari saya sendiri berdasar dengan permerhatian saya



PINK
warna lembut dan mempersonakan kadang kala mengedikkan depends kat karakter yang menggunakan warna itu..warna pink nie manis sangat ,seorang jiwa yang lembut,manja,kelakar dan kadang kala kelakar..mudah ramah dengan suasana..tak kekok ..percaya lah kadang diewang nie berani..
contohnya lelaki sapa yang berani pakai baju pink tuhh..



UNGGU
ramai yang suka warna nie sebab warna nie feminin dan seksi kadang kala..ikut cara orang tuh la macam mana nak gaya kan warna tuh melalui pakaian..
unggu nie kadang kala menjadi warna pilihan bagi sesetengah yang amat pendiam dan sukar nak ramal peraangai diewang..



WARNA WARNI
tak tetap dengan pendirian,selalu berubah macam cuaca,ada kala diewang takder yang feveret..kalau dah suka,suka ajew tak kisah warna hitam sekali pun,buruk kewr hodoh kewr kalau dahberkenan dalam hati pun kata cantik..bila hati diewang da sakit susah nak lupa tulah...


kalau untuk ruang pulak warna memainkan peranan mereka seperti

OREN


oren nie boleh dipakai di restaurant sebab warna nie boleh menaikkan rasa selera makan,cuba bayangkan kalau retoran tu moden tapi warna diewang suram selera makan mula menurun dan menyebabkan mood makan berkurangan..

BIRU


Hospital amat sesuai digunakan sebagai ruang wad pesakit...warna biruyang tenang dan disimbahkan dengan cahaya matahari kalau takder matahari means malam atau mendung dicerahkan dengan lampu
warna tuh boleh menenangkan fikiran pesakit yang kusut macam s****..
macam kita pergi tengok laut ..laut kan biru macam langit di terngahari tak ker tenang otak bila serabut ..
cuba bayangkan kalau arna bilik wad tuh terang alahai yang tak stress boleh stress kalau psiko diewang tak standard..
lalala

MERAH


Sesuai untuk bilik tidur untuk suami dan isteri jewr..
warna yang mengambarkan warna hati merah membuatkan pasangan lebih bersama dan mesra.
...
tak boleh cakap lebih sendiri faham la ea..

PINK

dah macam bilik barbie da

sesuai untuk teen room untuk remaja atau kanak-kanak perempuan 
yang gemarkan warna lebih feminin dan kebudakan
ada yang memilih warna ini sebagai warna untuk ruang tamu supaya warna tersebut boleh terapikan minda macam korang lihat bunga warna pink kat tepi jalan kat pasu bunga mak korang tengok pun ada rasa gembira kan..?
sebab live depan mata bunga da mekar..

HIJAU


Dapurla yang sesuai rasa ada space bila masak dan seronok bila nak masak..
warna macam sayur yang segar membuatkan korang asa ada feel nak masak warna lemon+hijau juga boleh menaikkan mood untuk memasak kalau tak percaya korang beli cat hijau daun jangan korang beli cat warna hijau alien sudah..pastuh cat ruang dapur korang dengan hermat ok..da siap kemas la kalau tak macam mana korang nak masakkan.hehehe
mesti korang ada feel nak masak walaupun korang nak masak maggie jerw..
excited begin when enjoy to cooking..=)

KUNING

Hope dapat buat camnie kat rumah aku tapi ayah aku is the lead..
memang da kuning tapi..huhuhu

warna kuning nie kalau pandai susun atur dengan perabot..gerenti ruang tuh boleh nampak mewah walaupun kita tak mewah lalalala
vintage wallpaper warna kuning jewr da buat ruang tamu kita jadik mewah dan elegance..
serius cerw buat kat rumah korang dengan warna kuning pastuh perabut warna putih ala macam kat gambar atas tuh,..hehehe
cantik bukan...=P


haih tuh jela yang boleh aku kongsi ..
...
thanks sebab baca sampai habis 
..
pengsan tak??
tak la kalau korang da baca sampai titik noktah nie......
heheheh
gurau jewr..

2 comments:

  1. hehe..sye suke wrne unggu....ade btulnye gak coz sye mmng jnis pndiam....grrrr~~~

    ReplyDelete
  2. hahahaha....itu yang saya nampak btw thanks damn much sebab bacew entry saya...=)

    ReplyDelete