Friday, 25 October 2013

harap dapat



harap dapat sangat naik pangkat..bukan sebab gelojoh ..tapi sebab aku berusaha nak naik jugak....


see kenapa aku cakap macam tuh...
mungkin jugak aku dah lama tak update kat blog pasal aku...last seen kat blog pun u guys cant tell me since ive been busy with my job...didnt you knew it or not...im just an staff at pizza hut...first at all im so sorry to my teacher specially for my form teacher that i did not further my studies at ipta o ipts
because of nothing ..
yeahhhh nothing...argue with my friend cuz i didnt study like them emm i have think for while did i afford to pay all the payment for first semester...the answer is no..i do not have money...
first lesson is keep your money in bank as much as you absolutely you can...
because to further study its were bullshit expensive ...dont to depend on ptptn...grrr....
i hate debt
DEBT

however now i  didnt now either i already in expert o just an staff..

i hope my name will be highlighted by area manager and push me to be an manager one day...in sha Allah..

Monday, 29 April 2013

yang lepas itu...aku rindu


selamat petang semua  
harinie aku dari instagram sampai ke blog...dari instagram kawan aku terjumpa rakan sebaya yang sememangnya aku kenal dari sekolah rendah lalu aku usha instagramnya tapi di"private" oleh empun ya instagram lalu aku terjah link dia..aku "stalk punya stalk" kemudian aku jumpa komen dari dulunya ketua kelas aku tahun 2011...hahhaha

sori to say why yu sooo KEDING LEMPING MACAM IKAN KERING..???
terkejut makk....dulu comel yew tak...tetiba keding....bila terinfgat dia ingat semua yang lepas....darikenal sampai lah ,asuk u..

bukan dia sorang tapisemua yang aku mula kenal...kawan2 semua...YA ALLAH sweetnya even sampai gaduh2 pun teringat gila...sengal kan kami...hahahahha...sekarang nak jumpa da susah semua sibuk..kalau diewang tak sibuk aku lak yang sibuk....hummm semua tinngal kenangan bila sorang rindu bagitahu habis semua haru~~~...

RINDU SEMUA

Saturday, 6 April 2013

asalammualaikum semua da lama tak update blog ..Ya Allah ...hehehehsori semua...maafkan saya buat blog untuk cerita..nanti saya update lagi sebab satu saya kijew dua sekarang da malam ..puul berapa dah nie......macam2 story mory saya kat semua...rindunya kat blog...kalau kawan saya tak mintak tolong pasal blog memang tinggal la blog macam tuh jerr

in sha Allah...saya akan update ..nanti isnin  saya cuti....

muka nak tidur..tapi...ehehhhh

Monday, 24 September 2012

adakah??





hummm pasal facebook merenganggkan hubungan sesama manusia
antara suami isteri .antara adikberadik antara kekasih antara tunang..
dan sepasang yang sama erti dengan nya..
selalu online time kerja rumah kena buat samoai abaikan tanggungjawabnya terhadap anak2 dan suami entah laki ea kenyang tengok si isteri duk khusyuk beronline tutup bila puas and bosan
anak2 lapar..kot ya pun si isteri nie penagih facebook pergi la buat apa yang patut orang lain pun online jugak tapi takde la sampai tahap anak2 and laki kebulur nak makan baju kain seluar nak pakai busuk segalanya...
untuk si suami kalau addited ngan fb jangan la lupa tanggungjawab anda terhadap keluarga dan agama...
ustad idrus pun online jugak ...
jangan la abaikan tanggungjawab uhh..
lagih satuh bila si isteri nak perhatian sisuami lak dok sibuk usha tang lain kat facebook uhh nak berkenalan ngan orang lain baik si suami tuh lupakan hajat nanti ada rumah terbakar dek kemarahan si isteri..
haih kalau bercinta kalau boleh friend tuh kan awek nak kawan ngan kawan laki jewr tanak yang perempuan...
tanak jeles latuh...
hahahahha
baik kaw tak payah pakai facebook ..
haihh yang laki or perempuan plezz lahhh kalkau dah sayangkan pasangan ea plezz larhhh jaga perasaan pasangan anda..
bila die wall kaw like jer..
yang lain kemain kaw mengomen
alahai macam tak best jer kan kalau orang buat kat korang macam tuh balik..
kalau adik beradik..
emm setakat nie.kat twitter jer famous gadoh perang taip...!!
macam2...


plezz la guna la medium yang ada sekarang nie sebagai mempertahankan hubungan bukan nak MERENGGANGKAN LAGIH
OK...


Friday, 27 July 2012

bercupcake jom nengok resepi...

hai semua selamat menyambut bulan ramadhan...
sorry lambat wish..

hari nie saya nak kongsi resepi macam mna nak buat cup cake vanilla dengan icing raspberry..

cantik takk??
cantik kan terima kasih...

nieh resepi ehh..
untuk 24 biji cupcake..

bahan-bahan:
buttercup yang kecik uhh amik separuh sahaja
gula satu cawan
telur 2 bijik gred a
tepung 7 cawan
baking soda powder 1 sudu besar
garam satu sudu teh
(jangan penuh sangat)
susu 2 kotak dutch lady kecil
susu full milk taw..
vanilla esen 3 atau empat sudu

cara membuat:
gunakan butter dalam keadaan suhu bilik+ gula
gaulkan menggunakan mesin
gaul sampai sebati
lepas sebati letakkan telur
gaul lagi sampai sebati lagih
da sebati
letakkan tepung+bakingsoda+garam+vanilla esen
gaul sambil tuang susu
tengok tepung da sebati jangan main tuang susu kang cair tepung anda tak jadik kek kang jadi lepeng

da sebati adunan da sebati tak cair ok siap
letak adunan dalam cup
cup tersebut perlu diletakkan kedalam loyang yang boleh meletakkan cup kedalamnya
nanti time bakar tak kembang melimpah..
letak adunan separuh sahaja daripada cup
jangan penuh
bakar selama 20-25 minit
dalam suhu 315 celcius...
cucuk kek dengan lidi untuk melihat tekstur kek sama ada sudah masak atau belum pada masa 20 minit kalau tak biar 5 minit..


ok untuk icing raspberri pulak
gunakan buttercup separuh yang telah di tinggalkan
guna tepung gula icing/icing powder 1 paket
vanilla esen 1 sudu
garam secubit
jem raspberri separuh balang jem.
gaul sampai sebati icing da sebati dengan bahan..

*jangan letak icing lepas cupcake masak nnt icing uhh cair..
biarkan cupcake sejuk dlam 20 minit da sejuk baru letak..
ok tu jola..
selamat mencuba
best buat cupcake..

Monday, 25 June 2012

WALAUPUN KITA tak seberapa so ikut la...



SUNNAH RASULULLAH
BAIK UNTUK SEMUA MANUSIA..

cara yang terbaik dalam menjaga tabiat/amalan pemakanan manusia


TERBAIK!!!
insyallah mula dari perlahan-lahan akan menjadi kebiasaan..

Monday, 18 June 2012

bila sim buat hal menjadi MONSTER untuk beberapa PULUH MINIT...

pernah tak korang bila ada kecemasan sim korang buat hal pastuh bukan untuk sehari tapi untuk hari-hari

mungkin ada punya
sebab aku ada salah satu mangsa KEJAHATAN SIM CARD HAMPEH
bukan satu sim aku rosak nie DAH DUA SIM da lahtuh DUA-DUA M****
EEEEE GERAM NYEW AKU....





macam nak campak jew fon jadik macam nie
kalau betul aku paki iphone nie jadahlah aku baling campak
kang free dapat ketuk kek mak
dalah tuh aku nak mesej ayah aku pun susah suruh kirim barang
sampai naik susah aku dibuat oleh SIM CARD UHHH
da lah tuh kejap2 dapat mesej dari operator macam hampeh
sampai mesej orang aku ta dapat balas..
nak buat kol pun tak dapat
mahu jew aku bako habes semua center diewang
*padahal diewang cuma buat kejew jew*
aku dah malas nak merangkak nak pergi center die da la jauh dekat pasar besar lak tuh
bila lak aku nak pergi ..
eeeee
ingin ku patah-patahkan benda lah ini tapi aku tak mampu
*menyampah ajola*

hmmm kenew tunggu benda baharu la nie baru jadik

arghhhhhhhhh